Comanda de minim 250 lei si beneficiezi de transport GRATUIT!

Ce înseamnă sustenabilitatea ?

Sustenabilitatea sau dezvoltarea durabilă a fost prima dată definită de Organizația Națiunilor Unite ca fiind capacitatea de a exista și de a dezvolta fără a epuiza resursele naturale.

Astfel, sustenabilitatea presupune satisfacerea tuturor nevoilor din prezent ale omenirii, fără a compromite resursele destinate viitoarelor generații.

Conceptul de dezvoltare durabilă pleacă de la ideea că resursele Pământului sunt epuizabile, deci limitate, așa că acestea trebuie să fie folosite în mod responsabil și conservativ, pentru a reduce efectele nefaste care pot influența în mod negativ mediul înconjurător. Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este cantitatea din ce în ce mai mare de deșeuri prezentă atât în ape, cât și la sol și care are un impact destul de mare asupra calității vieții oamenilor, dar și a animalelor, contribuind la poluare.

Dezvoltarea sustenabilă este responsabilitatatea populației generale, dar și a operatorilor economici, însă aceștia din urmă produc mai multe deșeuri, motiv pentru care pot contribui într-o măsură mai mare la protecția planetei.

De ce este importantă durabilitatea?

Există multe avantaje pentru durabilitate, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Nu putem menține ecosistemele Pământului sau nu putem continua să funcționăm așa cum o facem dacă nu se fac alegeri mai durabile. Dacă procesele dăunatoare sunt menținute fără nici o modificare, este probabil că vom rămâne fără combustibili fosili. Un număr mare de specii de animale vor dispărea și atmosfera va fi afectată. Aerul curat și condițiile atmosferice netoxice, creșterea resurselor pe care se poate baza, precum și calitatea și curățenia apei sunt toate beneficii ale sustenabilității.

Și sustenabilitatea în afaceri este o componentă economică, pe care întreprinzătorii din România o au din ce în ce mai mult în vedere.

Un business economic sustenabil este unul care produce un venit și un profit suficient pentru a putea fi continuat in viitor. Provocarea sa constă in obținerea unui echilibru – acela de a genera profit ținand cont și de principii de sustenabilitate. Ceea ce inseamnă concentrarea pe obiective mai complexe, nu doar pe a face bani prin orice mijloc.

Clima și natura trebuie protejate pe deplin. Acest lucru poate fi realizat doar dacă ne deschidem către o viață durabilă.

Woodybaby este un brand ce rezonează perfect cu mărci renumite care dețin certificările europene și internationale necesare pentru produsele lor care au deasemenea un simț de responsabilitate pentru mediu și pentru societate.

Majoritatea produselor promovate de noi fiind sutenabile din materiale precum in, bumbac organic, bambus, lemn și alte materiale premium sigure pentru copii ce și în aceelași timp sunt gândite să reziste o perioada mare de timp.

In proportie de 90% produsele noastre sunt sustenabile. Totodată pentru colete folosim doar cutii din carton reciclat, hartie de matase 100% reciclabilă, lână de lemn etc.

Unul din brandurile cu care colaboram KINDERFEETS un brand olandez ale caror produse le puteti gasiti AICI au ales materialele naturale in detrimentul plasticului.

Articolele Kinderfeets pot părea simple în design, însă ele sunt sutenabile iar caracteristicile specifice ale fiecăruia asigură siguranța copiilor și un impact redus asupra mediului.

Fabricate din lemn de bambus sau mesteacăn, bicicletele Kinderfeets de echilibru și triciclete au cadru mic, scaune reglabile, suport pentru picioare, anvelope biodegradabile și ghidon căptușit care garantează confort și stabilitate.

De ce bambus? Ei bine, răspunsul este destul de simplu.

Bambusul este extrem de adaptabil și rezistent, crește incredibil de rapid și are capacitatea de a se autoregenera! De asemenea, nu necesită substanțe chimice toxice sau pesticide artificiale pentru creștere și întreținere, ceea ce îl face rentabil. În comparație cu alte lemne de esență tare, este mult mai flexibil (chiar dacă are fibre dense) și este, de asemenea, rezistent la dăunători. Se mai folosește lemn de mesteacăn durabil, o altă opțiune cu creștere rapidă și ecologică sau lemn de fag german de la fabrici certificate FSC.

Alte practici ecologice, cum ar fi folosirea vopselelor și lacurilor non-toxice, pe bază de apă, a ambalajelor minime și a hârtiei reciclate pentru informații despre produse, nu numai că ajută la ilustrarea abordării de afaceri durabile, ci și îi pregătesc pe copii pentru o viață prietenoasă cu planeta. În plus, o parte din profitul anual Kinderfeets este destinat unei organizații nonprofit cu care colaborează pentru a planta copaci și a combate defrișarea. Iar pentru fiecare articol cumpărat se plantează un copac.

Asadar ne dorim ca acest articol să contribuie la conștientizarea impactului pe care noi toți îl avem asupra planetei și poate te-am convins să investești în produse durabile, ce permit reducerea deșeurilor și care pot fi reciclate cu ușurintă. Pentru a ne putea bucura impruna cu copii nostri si viitoarele generatii de tot ce ne ofera aceasta planeta.

Our Children, Our World, Our Responsibility

Coș